U trendu

Kijev: Obavestajci u kontaktu sa zarobljenicima iz Azovstalja

KIJEV – Ukrajinske obaveštajne službe su u komunikaciji sa zarobljenim borcima iz čeličane Azovstalj, a Kijev čini sve što može da obezbedi njihovo oslobađanje, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski.

„Preko obaveštajnih službi imamo podatke o uslovima pritvora, ishrani i mogućnosti njihovog puštanja na slobodu“, rekao je u petak Monastirski na ukrajinskoj televiziji, prenosi Rojters.

Sudbina stotina ukrajinskih boraca i dalje je neizvesna nakon što su stavljeni u ruski pritvor sredinom maja, posle predaje, a Monastirski je naglasio da Kijev čini sve što je moguće da oni budu oslobođeni, navodi britanska agencija.

Rusija je u maju saopštila da se skoro 2.000 Ukrajinaca predalo nakon borbi u razrušenom Marijupolju, gde su nedeljama izdržali u bunkerima i tunelima ispod ogromne čeličane Azovstalj, a Kijev želi da te borce vrati kroz razmenu zarobljenika.

Pojedini visoki ruski zvaničnici zahtevali su da se nekima od vojnika sudi, a iz Kremlja je saopšteno da će oni koji su se predali biti tretirani u skladu sa međunarodnim pravom, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar