U trendu

Kim Džong Un obećao da će izgraditi nepobedivu vojsku i optužio SAD za stvaranje tenzija

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je tokom izložbe sistema naoružanja rekao je da će izgraditi „nepobedivu“ vojsku i optužio Sjedinjene Američke Države za stvaranje tenzija i da ne čine ništa kako bi dokazale da nemaju neprijateljske namere prema Pjongjangu, javili su danas severnokorejski mediji.

Kim je rekao da njegov pokušaj da izgradi takvu vojsku nije usmeren na Južnu Koreju i da ne bi trebalo da dodje do drugog rata u kome bi se korejski narod borio medjusobno.

Kim je održao govor u ponedeljak na „Izložbi za razvoj odbrane `Samoodbrana-2021`“, organizovanoj povodom 76. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije.

Na izložbi novog naoružanja su, izmedju ostalog, predstavljene interkontinentalne balističke rakete koje je Severna Koreja već testirala ili pokazala tokom vojne parade.

„SAD su često poručivale da nisu neprijateljski nastrojene prema našoj državi, ali ne postoje dokazi zasnovani na radnjama koji bi nas uverili da nisu neprijateljski raspoloženi“, rekao je Kim, prenela je severnokorejska agencija KCN.

On je rekao da Vašington nastavlja da stvara tenzije u regionu svojim pogrešnim procenama i postupcima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.