U trendu

Kimova sestra: Izjave iz Seula mogu da naškode odnosima

PJONGJANG – Izjava južnokorejskog predsednika Muna Džae-ina, koji je rekao da novi raketni sistemi Seula može da odvrati severnokorejski sistem, su nelogični i za žaljenje, a mogu i da naštete odnosima, rekla je danas Kim Jo DŽong, sestra severnokorejskog lidera Kima DŽonga Una, objavili su danas severnokorejski mediji.

Kimova sestra je rekla da su Munove izjave, prilikom testiranja balističkih raketa nove južnokorejske podmornice, „neprimerene“ i mogu da dovedu do prekida veza, ukoliko Mun nastavi da „kleveta“ Severnu Koreju, preneo je Rojters pisanje novinske agencije KCNA iz Pjongjanga.

Ranije u toku dana, Severna i Južna Koreja izvršile su testiranje balističkih raketa u najnovijoj demonstraciji vojne sile i trci u naoružanju u kojoj su obe zemlje razvile sofisticirana oružja, a napori da se pregovori nastave ostali su bez uspeha, podsetila je britanska novinska agencija.

Južna Koreja testirala je balističku raketu lansiranu sa podmornice i postala prva zemlja bez nuklearnog naoružanja koja je razvila ovakav raketni sistem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar