U trendu

Kina: Porast novozarazenih i nove runde masovnih testiranja

PEKING – Kina je danas izvestila o novom povećanju broja novozaraženih kovidom, dok su neki kineski gradovi uveli novu rundu masovnih testiranja u nastojanju da spreče širenje infekcije.

U nedelju je potvrđeno 125 novih infekcija, uključujući 94 lokalno preneta slučaja, u odnosu na prethodni dan kada je potvrđeno 96 novih slučajeva, od kojih je 81 prenet lokalno, dok su ostale infekcije uvezene iz inostranstva, saopštila je kineska Nacionalna zdravstvena komisija (NHC), a prenosi agencija Rojters.

Većina novozaraženih pacijenata je u gradovima DŽengdžu I Jangdžu.

Grad Jangdžu je uveo petu rundu masovnih testiranja, dok će DŽengdžu završiti sa prikupljanjem uzoraka u okviru svoje treće runde testiranja.

Grad Vuhan, gde se prvi put pojavio kovid-19 krajem 2019. godine, prijavio je dva slučaja novozaraženih, što je najniži dnevni podatak od 2. avgusta kada je prijavljena prva lokalna infekcija delta sojem.

Vrlo zarazan delta soj je otkriven u više od deset kineskih gradova od 20. jula, a zvaničnici su naredili lokalnim vlastima da pomno prate situaciju sa infekcijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.