U trendu

Kina: Zemljotres u Sečuanu, poginulo vise od 20 ljudi

PEKING – Najmanje 21 osoba je poginula u zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihterove skale koji je danas pogodio kinesku pokrajinu Sečuan, javlja kineska televizija ČTV.

Zemljotres se snažno osetio u glavnom gradu Sečuana Čengduu, a treslo se tlo i u susednim pokrajinama, preneo je Rojters.

Više puteva i kuća u blizini epicentra uništeno je u odronu zemljišta, a najmanje jedno područje ostalo je bez telekomunikacionih veza.

Nije prijavljena šteta na branama i hidroelektrana u krugu od 50 kilometara od epicentra, iako je šteta na elektromreži dovela do isključenja struje za oko 40.000 potrošača, preneo je Rojters.

Kineski centar za mreže zemljotresa saopštio je ranije da je zemljotres jačine 6,8 stepeni Rihterove skale pogodio planinsko područje na zapadu Sečuana.

Epicentar je bio u gradu Luding na dubini od 16 kilometara, na oko 180 kilometara jugozapadno od Čengdu, naveo je centar.

Do zemljotresa je došlo na dubini od 40 kilometara, naveo je EMSC.

Nekoliko minuta kasnije, zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale zatresao je grad Jan, u blizini Ludiga, naveo je centar.

Snažan zemljotres pogodio je Jan 2013. godine, kada je poginulo više od 100 osoba, a više hiljada je povređeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar