U trendu

Kineske vlasti pripremaju nove bolničke kapacitete za kovid

PEKING – Kineske vlasti pripremaju u Pekingu bolničke kapacitete za slučaj izbijanja novog talasa epidemije korona virusa, iako je broj novoinficirtanih i dalje nizak.

Državni mediji izvestili su danas da je bolnica sa 1.000 kreveta u Sjaotangšanu u severoistočnim predgrađima Pekinga, koja je izgrađena još 2003. godine za lečenje zaraženih SARS-om, obnovljena za slučaj da se pojavi novi talas zaraze, prenosi AP.

U nezvaničnim onlajn objavama se navodi da je na hiljade kreveta pripremljeno u karantinskom centru u blizini aerodroma, ali državni mediji nisu potvrdili tu vest, po svemu sudeći u pokušaju da se izbegne izazivanje straha u javnosti.

U Pekingu je u protekla 24 sata potvrđeno još 62 novozaraženih, od kojih se kod 11 ne ispoljavaju simptomi infekcije, a tokom dvonedeljnog talasa razbuktavanja epidemije u glavnom gradu Kine je evidentirano ukupno oko 450 novozaraženih.

Peking je prijavio oko 450 slučajeva kovida-19.

Kina se držala svoje stroge strategije nulte tolerancije na kovid i ograničavala putovanja, organizovala masovna testiranja čitavih gradova i gradila velike privremene objekte kako bi se izolovala svaka zaražena osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar