U trendu

Kineski migranti stigli iz Belgije, umrli na minus 25

LONDON (Tanjug) – Nastavlja se istraga povodom smrti 39 kineskih migranata koji su nađeni mrtvi u hladnjači na jednom imanju u Velikoj Britaniji, što je jedan od najtragičnijih slučajeva trgovine ljudima u toj zemlji.

U kamionu, koji je vozio Mo Robinson iz Severne Irske, nalazilo se 38 odraslih osoba i jedan tinejdžer, svi kineske nacionalnosti, koji su želeli da se domognu “boljeg života“ u Velikoj Britaniji, navodi BBC.

Ubrzo pošto su nađena tela osam žena i 31 muškarca, vozač je uhapšen.

Žrtve su identifikovane kao kineski državljani, a predstavnici ambasade Kine su se uputili u pokrajinu Eseks da bi učestvovali u daljoj istrazi.

Vozač Mo Robinson (25) je za sada osumnjičen za ubistvo 39 osoba, navodi BBC.

Policija je prvo izvršila i pretres njegove dve kuće, a prema poslednjim informacijama, u toku je pretraživanje još tri imanja u Severnoj Irskoj.

Iako je kamion 2017. godine registrovan u bugarskom gradu Varna, poslednje informacije govore da su migranti u Britaniju ušli preko Belgije.

Belgijski zvaničnici nisu mogli da potvrde da li su migranti ušli u hladnjaču na njihovoj teritoriji.

Brtitanska policija veruje da je kontejner u Englesku stiigao preko luke Purflit.

Pretpostavlja se da su se migrant smrzli u „užasnim“ uslovima, jer nije bilo dovoljno vazduha, a temperatura je u hladnjači bila niža od minus 25 stepeni, prenosi Dejli mejl.

Kako se navodi, oni su tamo proveli najmanje 15 sati, dok vrata kamiona nisu otvorena na jednom industrijskom imanju u Eseksu, kada su i otkrivena tela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.