U trendu

Kipar: Slučaj serijskog ubice, pronađeno telo još jedne žrtve

NIKOZIJA – Kofer sa posmrtnim ostacima žene, za koju se veruje da je jedna od sedam žrtava osumnjičenog serijskog ubice, pronađen je na dnu jezera na Kipru, saopštili su danas zvaničnici.

To je četvrto telo pronađeno tokom istrage o, kako se veruje, prvom slučaju serijskog ubice na ostrvu.

Oficir vojske Grka sa Kipra priznao je da je ubio sedam žena i devojčica, sve strankinje.

Policija je za BBC potvrdila da je telo žene pronađeno u nedelju u koferu u jezeru u selu Mitsero, na 32 kilometra zapadno od prestonice Nikozije.

Policija je pretražila tu oblast nakon što je 35-godišnji osumnjičeni rekao istražiteljima da je tela tri žrtve stavio u kofere koje je bacio u jezero.

Kako se navodi, trenutno se radi na identifikaciji žrtve.

Sve je počelo da se odvija početkom meseca kada je pronađeno telo 38-godišnje Mari Rouz Tibursio sa Filipina u blizini jezera. Pokrenuta je istraga koja je dovela do hapšenja oficira.

Nekoliko dana kasnije pronađeno je i telo 28-godišnje Arijan Palanas Lozano, takođe sa Filipina.

Osumnjičeni je prvo tvrdio da nije ubio treću ženu sa Filipina Marikar Valtez Arkiolu (31) koja se vodi kao nestala od kraja 2017. godine, ali je kasnije promenio iskaz i priznao da je u prethodne tri godine ubio sedam žena i devojčica.

Posle hapšenja, osumnjičeni je istražitelje uputio i na jedan bunar na vojnom strelištu gde je pronađeno telo neidentifikovane žene za koju se pretpostavlja da je poreklom iz Nepala ili Indije.

Veruje se da su među žrtvama i šestogodišnja kćerka Tibursio, kao i jedna žena iz Rumunije i njena kćerka, koje se vode kao nestale od septembra 2016.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar