U trendu

Kisić u Rimu o sporazumima iz socijalnog osiguranja

RIM – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić razgovarala je danas u Rimu sa ministrom rada i socijalne politike Italije Andreom Orlandom o mogućnosti potpisivanja novog sporazuma u oblasti socijalnog osiguranja kao i o potpisivanju memoranduma o saradnji dva ministarstva u oblasti rada i zapošljavanja.

Kisić i Orlando su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Italije prijateljski i veoma razvijeni i da bi potpisivanjem ova dva dokumenta ti odnosi bili dodatno poboljšani, saopštilo je resorno ministarstvo.
Orlando je pohvalio napore Vlade Srbije da pokrene proces primene programa „Garancije za mlade“, kao i formiranje Radne grupe koja radi na izradi Plana implementacije tog programa.
Kisić je zahvalila Italiji na snažnoj i kontinuiranoj podršci Srbiji u procesu evropskih integracija. Ona je dodala da očekuje da saradnja dva ministarstva bude još intenzivnija, a posebno u oblastima bezbednosti i zdravlja na radu i politike za mlade.
Na marginama konferencije o starenju, koju u Rimu organizuje Ekonomska komisija UN, ministarka Kisić se sastala i sa ministarkom rada i socijalne politike Republike Severne Makedonije Jovankom Trančevskom, sa kojom je razgovarala o nastavku saradnje, a posebno u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.