U trendu

Kladionice ukazuju na jačanje trenda za ostanak Britanije u EU

Britanska internet kladionica Betfer (Betfair) javlja danas da rastu šanse da će na današnjem referendumu pobediti strana za ostanak Velike Britanije u EU.

Tržište kladionica sada pokazuje da je verovatnoća 86 odsto da će Britanija ostati u EU, prema 14 odsto verovatnoće za Bregzt.

Betfer navodi da je u kladionicama ukupan iznos uloga za referendum o ostanku ili izlasku Britanije iz EU oko 55 miliona funti (80 miliona dolara), što je najveći do sada za neko pitanje. Prethodni rekord  bilo je kladjenje za američke predsedničke izbore 2012, kada je ukupan ulog bio 40 miliona funti.

Britanski berzanski indeks FTSE 100 porastao je danas 1,5 odsto u ranoj trgovini podstaknut osećanjem da se smanjuje neizvesnost izazvana potencijalnim izlaskom Britanije iz EU.

Objavljivanje rezultata izlaznih anketa nije dozvoljeno dok se ne zatvore birališta u Britaniji večeras u 10 časova po lokalnom vremenu.

Dve ankete objavljene juče ukazale su na malu prednost tabora za izlazak iz EU, dok je jedna pokazala da pobedjuje grupa za ostanak u Uniji.

Jedna danas objavljena anketa, koja je sprovedena sinoć, daje prednost strani za ostanak u Uniji. Medjutim direktor agencije Ipsos Mori koja je sprovela anketu ukazao je i da je 13 odsto ispitanika reklo da bi još moglo da promeni mišljenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar