U trendu

Kneževic: Đukanovic, Krivokapic i Abazovic krivci za krizu

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je danas da su tokom konsultacija sa predstavnicima GP URA Dritanu Abazoviću saopštili da o formiranju nove vlade treba da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine.

„Najozbiljniji subjekt smo zato što znamo šta želimo, a šta ne. Najzaslužniji smo za izbornu pobedu. Podneli smo najveću žrtvu da bi se formirala Krivokapićeva vlada. Od starta krize smo nudili rešenja i pozivali na dogovor unutar parlamentarne većine. Nudili smo rekonstrukciju, novu vladu, vraćanje mandata, smenu Abazovića, skraćenje mandata, ali niko nije bio spreman za to“, rekao je Knežević i dodao:

„Saopštili smo Abazoviću da treba da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine. Prekrajanje izborne volje značilo bi naše pravo da krenemo u organizaciju masovnih protesta“, kazao je Knežević novinarima u Podgorici.

Pozvao je GP URA i Demokrate da sednu za sto i dogovore se, podsetivši da je Abazović ranije danas, nakon sastanka, rekao da neke funkcionere Demokrata vidi u vladi.

„Mi nećemo prihvatiti bilo kakve manjinske podrške u kojima bi bio DPS. Ne možemo biti deo toga, jer smatramo da je Đukanović uz Krivokapića i Abazovića najodgovorniji za političku krizu“, istakao je Knežević.

Poručio je da lideri DF-a neće biti u novoj vladi, ali je neophodno da se u njoj nađu ljudi iz tog političkog saveza.

Najavio je da će Mandić i on predstavljati klub DF-a na konsultacijama sa Đukanovićem.

„Reći ćemo mu da će biti ključni krivac ako dođe do prekrajanja izborne volje. Takođe, krivci će biti svi oni iz parlamentarne većine koji krenu u taj aranžman. DF će na to imati jasan i nedvosmislen vaninstitucionalni odgovor. Ne želimo da bez izbora dođemo na vlast. Ako ne bude dogovora, najpoštenije rešenje je tehnička vlada koja bi pripremila nove izbore“, smatra Knežević.

Đukanović će, kako je rekao, snositi odgovornost ukolilo bude „saučesnik ili organizator vanustavnog prekrajanja izborne volje“, prenele su podgoričke Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar