U trendu

Knežević savetuje Đukanoviću da napusti Crnu Goru

PODGORICA – Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, koji je obelodanio više afera povezanih sa Milom Đukanovićem, od kojih nijedna nije dobila epilog, mišljenja je da aktuelni predsedsednik neće ostati do kraja mandata, između ostalog, i zbog, kako kaže, velikog pritiska međunarodne zajednice i savetuje mu da napusti Crnu Goru.

Knežević je to rekao komentarišući aferu Pandora papiri, u kojoj se pominju Đukanović i njegov sin Blažo.

Istakao je da se to najbolje pokazalo za vreme nedavnog boravka crnogorskog predsednika u Americi, gde nije imao nikakvih zvaničnih susreta, iako se grčevito borio da to ostvari.

Time je, ukazuje Knežević, dobio jasnu poruku da je njegova politička era definitivno završena.

„Moj savet mu je da napusti Crnu Goru što pre, kako se ne bi ponovile one ružne scene u njegovoj režiji koje smo videli na Cetinju“, rekao je Knežević u opširnom intervjuu za podgorički portal IN4S.

Knežević, za kojim je u vreme bivšeg režima raspisano više međunarodnih poternica, kaže da je Interpol ukinuo crvene poternice u avgustu prošle godine sa zvaničnim obrazloženjem da „postoji preovlađujuća politička dimenzija slučaja“.

Za njegov povratak u Crnu Goru neophodno je, kaže, da se poternice povuku da bi došao i svedočio u parlamentu protiv Mila Đukanovića na anketnom odboru, da se „branim i zaustavim brutalnu pljačku imovine Atlas grupe koja se svakog dana odvija na oči tužilaštva“.

Knežević je siguran da će EU vršiti pritisak na vlast u Crnoj Gori, ali sve dok je Milivoje Katnić na funkciji Milovog „specijalnog tužioca“ – neće ni biti adekvatno procesuirani akteri afere koja potresa svet, pa i Crnu Goru.

To se, kaže, Knežević, može zaključiti po žestokoj reakciji većine političkih subjekata u Crnoj Gori, kao i po prilično mlakom, ali neprincipijelnom odbranaškom stavu „mladih lavova“ iz podeljenog DPS-a. „Rekao bih da smo, ipak, svedoci novog političkog zemljotresa, poput onog izazvanog aferom ‘Prvi milion’, ‘Koverta’, ‘Ničija kuća’, ‘A2’ i ‘Kastodi račun’, koji neće politički preživeti predsednik Crne Gore“, naveo je, između ostalog, biznismen Duško Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.