U trendu

Knežević traži saslušanje Abazovića, Brđanina. . .

PODGORICA – Predsednik Odbora za bezbednost i odbranu i jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, za petak je zakazao sednicu tog parlamentarnog tela, a povodom novih informacija Europola koji sumnjiči aktivne službenike policije Petra Lazovića i Ljubu Milovića da su članovi kavačkog kriminalnog klana.

Na dnevnom redu sedice je donošenje Odluke o kontrolnom saslušanju predsednika vlade, direktora Uprave policije, glavnog specijalnog tužioca i šefa Specijalnog policijskog odeljenja u vezi sa ovim navodima Europola, preneo je portal RTCG.

Službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi su kavačkog kriminalnog klana, navodi se u dokumentu Europola, objavio je podgorički portal Libertas.

„Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je ovaj portal imao uvid.

Dokument Europola, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i, do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dvije državne institucije pozvali na odgovornost, piše Libertas.

Policija se sinoć ekspresno oglasila povodom pisanja Libertasa i najavila da će javnost biti detaljno obaveštena kada bude sprovedena policijsko-tužilačka istraga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar