U trendu

Knežević traži skidanje oznake tajnosti

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević saopštio je danas da će tražiti skidanje oznake tajnosti sa Izveštaja o događajima na Cetinju uoči i na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija, 4. i 5. septembra.

Knežević je naveo da će tražiti skidanje oznake tajnost sa tog dokumenta, jer, kako je saopštio, „narod Crne Gore treba da zna“.

U poruci objavljenoj na fejsbuk stranici njegove Demokratske narodne partije, Knežević je saopštio i da će tražiti da taj izveštaj bude dostavljen skupštinskom Odboru za bezbednost i odbranu.

Izveštaj posebno formirane komisije za utvrđivanje činjenica tokom nereda na Cetinju dostavljen je juče vladinom Birou za bezbednost, kojim rukovodi potpredsednik i lider URA Dritan Abazović.

Biro za operativnu koordinaciju (BOK) saopštio je da se upoznao sa Izveštajem o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Sednici je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Zaključke o Izveštaju će, kažu, doneti na narednoj sednici, nakon što dodatno sagledaju prikupljeni materijal.

Nije navedeno kada će biti održana naredna sednica.

Dodali su da će se deo zaključaka o Izveštaju odnosi i na ulogu i postupanje Tužilaštva, pre, u toku i nakon događaja na Cetinju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.