U trendu

Ko želi da pravi zalihe – platiće desetosruko (foto)

Ako želite da pravite zalihe dezinfekcionih sredstava, platite višestruku cenu. To je poruka vlasnika supermarketa u Danskoj čiji je vlasnik tako rešio problem navale kupaca na dezinfekciono sredstvo za ruke: prvu bočicu možete kupiti za 40 kruna (5,5 evra) ali će vam sledeću prodati za 1000 (134 evra).

Vores nye prisstrategi på håndsprit betyder, at vi næsten havde til hele dagen.Men det er jo Hellerup, så jeg skal ikke afvise, der er enkelte som har købt 2 😉

Gepostet von Rasmus Vejbæk Zerr am Samstag, 14. März 2020

Na plakatu piše:

“S obzirom da su zalihe sanitajzera male, cena za svakog kupca koji želi da kupi više od jednog je 1000 kruna. “ Ova poruka proširila se na socijalnim mrežama preko ličnog Fejsbuk naloga vlasnika danskog supermaketa.
Neobična odluka posledica je činjence da su na supermarket ”Meny” u Kopenhagenu navalile horde paničnih mušterija koje su sa polica grabile luk, brašno, toalet papir, sanitajzere i vlažne maramice – scenario koji smo videli u prodavnicama širom sveta.

Vlasnik ovog lanca, Rasmus Vejbek-Zer, kaže da je isto uradio i sa nekim drugim proizvodima, samo ne toliko drastično.

“Rešio sam da razlika bude dramatična, kako bi ljudi shvatili. Treba da se zaustavimo i da se razmislimo: možda nam je ipak jedan dovoljan?”
Rasmus dodaje da na se kraju niko nije odvažio da kupi više od jedne bočice.

“Jaka poruka se krije u ceni ali mislim da je i moralna poruka snažna”

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.