U trendu

Koalicija CnB: Mimoilaženje u konceptu i viđenju određenih činjenica

PODGORICA – Povodom kraha današnjeg dogovora o formiranju nove crnogorske vlade, iz koalicije Crno na bijelo (CnB), okupljene oko GP Ura Dritana Abazovića, kažu da je došlo do mimoilaženja u konceptu i viđenju određenih činjenica.

Kako je saopšteno iz ove koalicije, oni su tražili da se pre zakazivanja sednice na papir stave dogovoreni principi oko kojih se formira nova vlada.

„Znamo načelno ko su kandidati za ministre i ko je kandidat za predsednika Skupštine. Ipak, na današnjem sastanku pomenuta pitanja nisu razmatrana, već se ultimativno govorilo o zakazivanju sednice Skupštine, s ciljem da se gore navedena pitanja u hodu dogovaraju“, naveli su u saopštenu iz CnB.

Ova koalicija je, kažu, ostala je pri stavu da je formiranje nove vlade, kao i svake druge, moralo da prođe kroz postepeno definisane i decidne zaključke, a ne rizične i avanturističke poteze koji bi prethodili sednici Skupštine za izbor nove vlade, kao ceremonijalnom činu u tom postupku.

„Takođe, predlagali smo da se taj vremenski period do formiranja nove vlade istovremeno iskoristi i za kompletiranje Ustvanog suda, kao pitanja od najvećeg značaja za našu državu. Nažalost, Crno na bijelo ne može pristati na ultimativne stavove bilo koga po principu ‘este li za crno ili belo’. Mi smo za formu dogovora, ‘crno na bijelo'“, poručili su iz koalicije CnB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.