U trendu

Kolar: Oštećenja i u Krapinsko-zagorskoj županiji

ZAGREB – Iz Zaboka, Klanjca i Kumrovca, koji se nalaze u Krapinsko-zagorskoj županiji, stižu dojave o oštećenim objektima nakon snažnog zemljotresa, koji je danas oko 12.20 pogodio Hrvatsku, saopštio je župan Željko Kolar, dodajući da za sada ne zna da li ima žrtava.

Kolar je rekao da se potres osetio na području čitave županije, kao i da je oštećena zgrada županije.

„Već me je zvalo nekoliko načelnika i gradonačelnika. Rekli su da su njihova mesta i gradovi stradali, da ima materijalne štete. Ja se samo nadam da nema ljudskih žrtava, da nema teže povređenih. To još ne znam“, rekao je župan.

Hitne službe su izašle na teren, a Kolar je kazao da je primio pozive iz područja gradova Zaboka i Klanjca i opštine Kumrovec da je potrebna intervencija vatrogasaca, prenosi Index.

„Ima porušenih dimnjaka i ostatke ćemo morati da sklonimo“, rekao je Kolar i dodao da se potres snažno osetio i u Krapini.

On je dodao da su popucali zidovi i s unutrašnje i spoljne strane županije, ali je istakao da nisu takvih razmera da ne bi moglo da se boravi u zgradi.

„Upravo sada i naši domari pregledaju da vidimo u kakvom stanju su dimnjaci jer to je frekventna ulica, da ne bi slučajno palo na nekoga“, rekao je Kolar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.