U trendu

Kolar: SDS S ostvarila cilj u Vukovarsko-sremskoj županiji

VUKOVAR – Izabrani zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Kolar (SDS S), koji će na tom mestu zameniti dosadašnjeg Srđana Milakovića (SDS) ocenio je da je ta stranka ostvarila svoje ciljeve u Vukovarsko-sremskoj županiji.

SDS S je, ističe, zadržala i mesto zamenika župana, sad je to Srđan Jeremić koji je sa 3.638 glasova na proteklim lokalnim izborima u Hrvatskoj bio bolji od svoja tri protivkandidata.

„Imamo mandate u županijskoj Skupštini, a postigli smo ciljeve i u svim opštinama, osim u Trpinji gde nismo osvojili načelničko mesto i imamo jedan mandat manje u odnosu na prošli saziv opštinskog veća. Ali tu je reč o mladoj ekipi koje je preuzela opštinsku organizaciju i siguran sam da će na narednim izborima rezultat biti drugačiji“, rekao je Kolar za portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

Ističe da je SDS S je imao afirmativnu kampanju, da su se zalagali za saradnju i govorili o tome šta rade i za šta će se zalagati, dok su drugi govorili da se Srbima previše davalo ili da im ništa više ne treba dati, dok su oh, kako kaže, ostali srpski predstavnici napadali.

Zapaljive izjave pojedinaca kojima je trebalo demotivisati ljude da glasaju za SDS S nisu imale uspeha, tako da se, ističe, pokazalo da je ta stranka jedina politička opcija koja uspešno zastupa Srbe u Hrvatskoj.

Uveren je da će borba u drugom krugu izbora za gradonačelnika Vukovara, između ktuenog Ivana Penave i Nikole Madžara HDZ), biti neizvesna za svaki glas i veruje da će građani znati da izaberu onog koji će voditi najbolju politiku za grad koji je sada u mnogočemu u lošoj situaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.