U trendu

Kolumbija: Ubijen vodeći član FARC-a

BOGOTA – Kolumbijske snage bezbednosti ubile su u ponedeljak vodećeg člana Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC) na jugozapadu zemlje, tokom operacije u provinciji Kauka, izjavio je kolumbijski predsednik Ivan Duke.

Euklides Espanja, poznatiji kao DŽonije, bio je najviši vođa među disidentskom frakcijom FARC-a, na čijem čelu je Đentil Duarte koji je 2016. godine odbio mirovni sporazum sa vladom, prenosi agencija Rojters.

“Ko god počini zločin, platiće cenu”, izjavio je predsednik Duke u video poruci u društvu ministra odbrane Dijega Molana, kao i kolumbijskih policijskih i vojnih vođa.

“Danas je neutralisan DŽonije, simbol zla u jugozapadnoj Kolumbiji i važan disidentski vođa FARC-a”, dodao je predsednik.

Ubijeni disident je komandovao sa sedam grupa disidenata FARC-a koje su pripadale frakciji koju je predvodio Duarte, navodi kolumbijska nacionalna policija.

On je, između ostalog, kreator prošlogodišnje eksplozije automobila bombe u gradu Korintu, kao i napada na dvojicu policajca u Santander de Kiličau prošlog vikenda, dodaje se u saopštenju policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar