U trendu

Komšić: Bilbordi opasni kao politika Dodika i Čovića

MOSTAR – Hrvatski član Predsedništva BiH, izabran u to telo glasovima Bošnjaka, Željko Komšić, osudio je danas negodovanje muslimana u Zenici i Bužimu zbog bilborda sa novogodišnjim simbolima i sve to povezao sa srpskim kolegom Miloradom Dodikom i liderom HDZ BiH Draganom Čovićem.

„Koliko god za Bosnu i Hercegovinu bila opasna politika i (Milorada) Dodika i (Dragana) Čovića, opasne su u istoj meri i ovakve pojave koje razaraju zajedništvo i naš zajednički bosanskohercegovački identitet“, izjavio je Komšić.

Smatra da je sramota to što se dogodilo u u Bužimu i u Zenici, i da je jedino od toga, kako kaže, sramotnije da se brane takvi postupci.

„Od onih koji se zaklinju u Bosnu i Hercegovinu ipak očekujem da znaju što je Bosna i Hercegovina i koliko su ljudima u BiH vredne i važne neke stvari, uključujući i praznike koji su deo identiteta i naroda, ali i dobrog dela građana Bosne i Hercegovine“, rekao je Komšić, preneo je mostarski portal Dnevnik.

U Bužimu je načelnik i tamošneg SDA rekao da je božićna čestitka na kojoj piše: „Čestitamo Božić i sretna Nova godina“ vređanje osećaja Bošnjaka.

„Ako ovo dozvolimo sad, iduće godine ne bi nas začudilo da u centru grada donesu slamu i jaslice“, saopšteno je iz lokalnog SDA, stranke Bakira Izetbegovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.