U trendu

Komšić: Odakle Dodiku ikona koju je poklonio Lavrovu

MOSTAR – Hrvatski član Predsedništva BiH, koji je u to telo izabran bošnjačkim glasovima, Željko Komšić izjavio je danas u Mostaru da, ako je tačno da je predsedavajući Milorad Dodik ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu poklonio ikonu, koja je kako kaže, ukradena u Ukrajini, onda, kako je naveo, neko mora u zatvor.

„Ako je tačno , reč je o ikoni koja potiče iz Ukrajine i koja je donesena u Banjaluku u toku sukoba u Ukrajini, dakle ukradena, onda neko mora da ide u zatvor ako imalo hoćemo da smo država“, rekao je Komšić novinarima u Mostaru,a prenela je sarajevska N1 tv.

Komšić se ipak ogradio rečima da „međutim dosta stvari ispadnu da nisu tačne, ali ako jesu“, onda je, kaže, ovo njegov odgovor.

Ali pozvao je Dodika da, kako je naveo, da kaže odakle mu ikona, ko mu je to doneo, ko mu je dao i na kraju krajeva,kako kaže ko mu je to „uvalio“, jer kaže “ reč o krađi skandalu međunarodnih razmera,koji se mora završiti na sudu“.

Minisarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković saopštila je danas na više sarajevskih medija da je od Ambasade Ukrajine ministarstvo dobilo notu kojom traži da se utvrdi kako je ikona iz ukrainske baštine dospela u BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.