U trendu

Komsic porucio Tuzilastvu BiH: Reagujte, NSRS napustila Dejton

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić pozvao je večeras Tužilaštvo BiH da po hitnoj proceduri pokrene postupak protiv poslanika koji su u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili zaključke o prenosu nadležnosti sa države na entitet.

Komšić je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira i srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika, navode iz njegovog kabineta, a prenosi Klix.ba.

Predsedavajući Predsedništva BiH tvrdi da usvojeni zaključci direktno podrivaju ustavni poredak države BiH i narušavaju mir i stabilnost u državi.

„Komšić je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Milorada Dodika kao podstrekača i predvodnika grupe koja se udružila u rušenju ustavnog poretka BiH i podrivanju institucija države. NSRS je napustila Dejtonski sporazum“, navodi se u saopštenju Komšićevog kabineta.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras Zaključke u vezi sa informacijama o prenosu nadležnosti, tako da se zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa RS na institucije BiH neće primenjivati na teritoriji RS.

Parlament RS usvojio i Deklaraciju o ustavnim principima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.