U trendu

Komšić posle izbora očekuje puno posla u državi

SARAJEVO – Kandidat za člana Predsedništva BiH i lider Demokratske fronte Željko Komšić kaže da nakon izbora očekuje puno posla.

Komšić, aktuelni član Predsedništva BiH je kao predstavnik Hrvata u ovo najviše državno telo na prošlim izborima izabran glasovima Bošnjaka, što je jedan od razloga zbog kojih su politički predstavnici hrvatskog naroda insistirali na izmeni Izbornog zakona.

Budući da do izmena izbornog zakona nije došlo ovi izbori se održavaju po starim izbornim pravolima, pa se ponovo može dogoditi da Komšić ponovo bude izabran glasovima Bošnjaka.

On je po izlasku sa biračkog mesta u Osnovnoj škol „Vladimir Nazor“ u Sarajevu rekao da će biti potrebno puno i mudrosti i hladnih glava kada se bude odlučivalo o nekim stvarima u budućnosti.

„Jer očekujem da bude nastavljeno sve ovo što je sad privremeno zaustavljeno, uprvao zbog kampanje i izbora, a svedoci smo tome ne u poslednje četiri, već osam godina“, rekao je Komšić.

Prema njegovim rečima, za to će biti potrebno strpljenja, mudrosti i međusobne tolerancije da bi se došlo da rešenja koja će zadovoljiti najveći broj ljudi u BiH.

Dodao je da očekuju da izborni proces protekne u redu, miru i u skladu sa izbornim zakonom imajući, kako kaže, u vidu koliko je problema bilo i koliko je vremena i energije utrošeno da bi se uopšte došlo u situaciju da se izbori danas održe.

Komšić, koji se zalaže za građansku BiH, uveren je da će se priče o izmenama ustavnog i izbornog zakona nastaviti i da neće nestati sama od sebe, ali da se u svemu tome treba držati nekih standarda.

Građani BiH danas na Opštim izborima biraju predstavnike vlasti na svim nivoima – u državi, Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.