U trendu

Komšić protiv susreta Vučića i Izetbegovića

SARAJEVO – Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić protivi se susretu lidera SDA Bakira Izetbegovića sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem na kojem bi razgovarali o prevazilaženju aktuelne situacije u BiH.

Nakon što je Izetbegović sinoć izjavio da će ići u Beograd na sastanak s Vučićem i da mu zbog toga, kako je rekao, „neće pasti kruna s glave“, reagovao je Komšić koji se tome protivi.

“Rekao sam mu da to ne radi!”, naveo je Komšić, prenela je federalna agencija Fena.

Na izjavu Izetbegovića reagovao je i poslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović koji smatra da Izetbegović odlaskom u Beograd čini veiku grešku.

Izetbegović je za Federalnu TV rekao da će otići u Beograd na sastanak sa srpskim predsednikom, ali je dodao da to još nije precizno dogovoreno i da postoje otpori takvoj njegovoj odluci.

„Ja ću otići na svaki sastanak koji može da spreči jedan loš scenario i mogu uticati da se stvari smire i idu u pravom smeru“, naveo je Izetbegović.

“Nije meni toliko važno. Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd. Kanim razgovarati i postići ovo što sam kazao, da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumemo, da uskladimo interes“, rekao je, između ostalog, Izetbegović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.