U trendu

Konačno Milanović i Plenković misle isto – o Albini

ZAGREB – Iako se hrvatska predstavnica na Evrosongu Albina Grčić nije plasirala u finale ovog evropskog muzičkog takmičenja, nju su danas podržali najviši hrvatski zvaničnici, što je ujedno i prvi put u javnosti da su se predsednik i premijer oko nečega saglasili u javnosti.

Neki su na društvenim mrežama pozvali predsednika Zorana Milanovića da interveniše zbog Albininog ispadanja iz takmičenja, a on se danas izjasnio da je pred mladom pevačicom ozbiljna karijera.

„Kad pogledate Oksfordski rečnik prevara ili fraud, to je onda Evrosong. To je umetnost koja je subjektivna, prema tome, glavu gore. Pred Albinom je ozbiljna karijera, a to neka ne zaboravi“, rekao je Milanović novinarima u Mađumurju, preneo je hrvatski Jutarnji list.

Podršku mladoj pevačici na Tviteru je dao i premijer Andrej Plenković.

“ Velika podrška i čestitka našoj Albini na sjajnom nastupu na Evroviziji“, napisao je Plenković.

A u oboraćanu nakon sednice užeg kabineta vlade, Plenković je podsetio da je Albinu podržao i pre glasanja.

„Jako mi se svidela kao pevačica i mislim da je imala sjajnu pesmu. Sistem glasanja je telefonski i preko poruka. Sve se svelo na blokovsku podelu, ili na više glasova u mnogoljudnijim zemljama, to je po meni šteta, naravno da smo pristrasni ali imali smo jednu od tri najbolje pesme u polufinalu“, rekao je Plenković.

Dodao je da je nezgodno to što se sve to nije reflektovalo u glasovima, ali to, kazao je, ne znači da ne možemo sda slušamo pesmu i da se radujemo njenoj karijeri.

Na Albinin nastup na Evrosongu osvrnuo se i Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika Zagreba i lider Domovinskog pokreta, inače, pevač.

Iako je priznao da nije pratio Evrosong i da ni ne zna ko je Albina, Škoro je rekao da veruje da će ona uspeti u muzičkj karijeri.

Na pitanje da li će ići na „Doru“ ako izgubi na izborima za gradonačelnika Zagreba, Škoro je rekao da ako bude otišao, on će pobediti na tom hrvatskom muzičkom takmičenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.