U trendu

Konašenkov o bilansu ruskih vojnih akcija u Ukrajini

MOSKVA – Od početak specijalne vojne operacije u Ukrajini, ruske snage su eliminisale preko 142 neprijateljska borbena aviona, 112 helikoptera i 658 bespilotnih letelica, izjavio je danas portparol ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

On tvrdi i da su ruske trupe uništile 279 ukrajinskih raketa zemlja-vazduh, 2.656 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 307 lansirnih raketnih sistema, 1.189 topova i minobacača i 2.492
specijalna vojna motorna vozila, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, ruske visoko precizne rakete vazduh-zemlja pogodile su tokom protekle noći pet ukrajinskih vojnih lokacija, uključujući četiri skladišta municije i goriva u blizini naselja Berezovoje, Vozdviženka, Pokrovskoe i Barvenkovo.

„U sinoćnjem preciznom napadu na oblast u kojoj ukrajinski nacionalisti gomilaju ljudstvo i vojnu opremu, eliminisano je više od 120 nacionalista“, rekao je Konašenkov.

Naveo je da su ruske raketne snage pogodile tokom noći još četiri ukrajinska vojna položaja, uključujući dva komandna centra, bateriju višecevnih raketnih bacača zemlja-zemlja i radarski sistem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.