U trendu

Konašenkov: Ruske snage izvele napad na Centar za obuku

MOSKVA – Visokopreciznim raketama izveden je napad na Centar za obuku snaga za specijalne operacije u Ukrajini, gde su se nalazili strani plaćenici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako tvrdi portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, u napadu na Centar koji se nalazi kod grada Ovruč, Žitomirska oblast na severu Ukrajine, ubijeno je više od 100 vojnika Snaga za specijalne operacije i stranih plaćenika, prenosi Sputnjik.

Pored toga, sa brodova Ratne mornarice Rusije koji se nalaze u Crnom moru ispaljene su krstareće rakete „Kalibar“ na Nježinsku fabriku za remont oklopne tehnike.

„Tokom noći operativno-taktička avijacija pogodila je 62 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su komandni centri, jedan višecevni raketni sistem, dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i jedno skladište goriva, kao i 52 mesta gde se bila grupisala borbena tehnika“, naveo je Konašenkov.

On je kazao da je iz akvatorije Kaspijskog mora krstarećim raketama morskog baziranja „Kalibar“, kao i iz vazdušnog prostora iznad Krima avijacionim kompleksima „Kinđal“ sa hiperzvučnim aerobalističkim raketama, uništeno veliko skladište goriva ukrajinskih oružanih snaga u području Konstantinovke u Nikolajevskoj oblasti.

Konašenkov je naveo da se iz ove baze dovozilo gorivo za ukrajinsku oklopnu tehniku, koja se nalazi u zoni borbenih dejstava na jugu Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.