U trendu

Konašenkov: Zauzet veći broj četvrti Mariupolja

MOSKVA – Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je jedan broj kvartova u Mariupolju pod kontrolom ruskih snaga.

„Operacija oslobađanja grada Mariupolja od nacionalista je nastavljena. Jedinice Narodne milicije samoproglašene Donjecke Republike na istoku grada preuzele su kontrolu nad četvrtima Azovski, Najdenovka, Ljapino, Vinogradar i ušli u fabriku Azovstal. U zapadnom delu grada oslobođen je rejon „Zapadni“, rekao je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov na brifingu, preneo je Interfaks.

On je, takođe, naveo da su trupe samoproglašene Donjecke Narodne Republike, nastavljajući ofanzivne operacije, preuzele kontrolu nad ukrajinskim naseljima Blizu i Tavla i napredovale četiri kilometra.

Tokom specijalne operacije u Ukrajini, prema rečima Konašenkova, uništeno je više od 200 letelica i dronova, ukupno 2.911 objekata vojne infrastrukture zemlje, među njima: 97 aviona, 107 bespilotnih letelica, 141 protivvazdušni raketni sistem, 86 radarskih stubova, 986 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila.

Konašenkov je kazao da je uništeno i 107 višecevnih raketnih sistema, 368 topova i minobacača i 749 jedinica specijalnih vojnih vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.