U trendu

Kongresmeni primaju pretnje uoči rasprave o opozivu Trampa

VAŠINGTON – Američke službe bezbednosti istražuju brojne pretnje koje su upućene kongresmenima uoči senatske rasprave o opozivu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Kongresmenima je prećeno ubistvima i napadima izvan Kapitol hila, saznaje AP iz izvora u američkoj vladi koji je zahtevao anonomnost.

Zbog ovih pretnji i bojazni da bi naoružani demonstranti mogli da se vrate i ponovo pokušaju napad na zdanje Kongresa, vašingtonska policija i druge federalne bezbednosne strukture zahtevaju da hiljade pripadnika Nacionalne garde ostanu do daljeg raspoređene u prestonici SAD, sve dok se u Senatu priprema nastavak suđenja o opozivu bivšeg predsednika Trampa.

Iz komande Nacionalne garde su saopštili da je zaključno sa nedeljom broj pripadnika Nacionalne garde raspoređenih u Vašingtonu manji od 20 hiljada.

Najavljeno je da će većina, njih oko 13.000, tokom narednih dana biti vraćeno kućama, a u nedeljama koje slede sukcesivno će biti smanjivano ljudstvo do brojnog stanja od oko 5.000 pripadnika Nacionalne garde koji će se zadržati u glavnom gradu SAD do sredine marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.