U trendu

Konjević: Šef ANB odavao tajne obavešajne podatke

PODGORICA – Poslanik SDP-a i član skupštinskog odbora za bezbednost Raško Konjević tvrdi da je v.d. direktora ANB Dejan Vukšić odao obaveštajne podatke jedne tajne službe države članice NATO.

„Direktor ANB Dejan Vukšić je suprotno Zakonu o tajnosti podataka odao tajne podatke jedne obaveštajne agencije države članice NATO“, napisao je Konjević na svom tviter nalogu, uz ocenu da je to „skandal“.

Podgorički portal CdM piše da je zbog toga Vukšić hitno pozvan na sednicu Odbor za bezbednost na čijem dnevnom redu je kntrolno saslušanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal piše da je Vukšić navodno odao tajne podake o lažnom americkom diplomati Stevanu Simijanoviću, koji je predmet Abazovićevog kontrolng saslušanja.

Prema rečima Konjevića nažalost ovim je kompromitovan rad Agencije njen ugled i poverenje u radu sa partnerskim službama članicama NATO-a.

“Otkrio je identitete rezidentnih predstavnika te službe kao i njihove prioritete u radu i ‘mete’ njihovog rada. To su tajni podaci te službe i strani državljani u ovom slučaju nemaju pravo pristupa tim podacima”, naglasio je Konjević, preneo je CdM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.