Korbin: Žao mi je zbog poraza, preuzimam odgovornost

LONDON – Vođa britanske opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin izvinio se pristalicama stranke zbog najgorih izbornih rezultata od 1935. godine, u pismu koje je uputio listu „Sandej miror“, ali je istakao da je ponosan jer je ponudio poruku nade.

Korbin je poučio da će laburisti učiti iz ovih izbora i saslušati glasače koji su napustili stranku.

On je u pismu priznao propuste stranke i preuzeo odgovornost za loš rezultat na izborima.

„Naučićemo lekcije iz ovog poraza, pre svega slušajući glasače koje smo izgubili. Vratićemo njihovo poverenje“, rekao je Korbin.

„Ovo je težak poraz i udarac za svakoga ko želi istinske promene. Žao mi je zbog poraza i preuzimam odgovornost“, napisao je Korbin, koji je najavio povlačenje sa mesta lidera laburista početkom naredne godine.

On kaže i da je njegova izborna kampanja ipak bila uspešna jer je otvorila neke nove debate o merama štednje, nejednakosti u društvu, korporacijama i ekološkim pitanjima.

Dodao da će biti teško povratiti izgubljeno poverenje glasača, pošto je stranka na izborima 12. decembra pretrpela najteži poraz od 1935. godine, čak i u tradicionalnim uporištima.

Ljuti poslanici iz Laburističke partije će prvi put reći Korbinu svoje mišljenje u utorak na sastanku stranke, kada najverovatnije neće dobiti podrsku posle gubitka čak 50 poslaničckih mesta na izborima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.