U trendu

Kraljica Elizabeta: Kinezi su bili nepristojni

Britansku kraljicu Elizabetu Drugu slučajno je snimio dvorski kamerman u trenutku kada je rekla da su kineski zvaničnici bili „veoma nepristojni“ prema britanskom ambasadoru u Pekingu tokom posete kineskog predsednika Si Djipinga Londonu.

Na snimku koji je objavljen danas vidi se kako britanska kraljica na svom rodjendanskom prijemu u Bakingemskoj palati razgovara sa visokim policijskim zvaničnikom o poseti kineske delegacije Velikoj Britaniji.

Snimak objavljen na Bi-Bi-Si-ju (BBC) iznenadio je mnoge jer se Elizabeta Druga vešto klonila političkih komentara tokom svoje dugogodišnje vladavine.

Na snimku se vidi kako policijska zvaničnica Lusi Dorsi, koja je bila zadužena za bezbednost tokom posete delegacije kineskog predsednika Velikoj Britaniji, kaže kraljici da je poseta u oktobru bila „vreme izazova“.

„Kineski zvaničnici bili su veoma nepristojni prema ambasadoru“, odgovorila je Elizabeta.

Ovo je novi „gaf“ britanskih zvaničnika u poslednja dva dana. Premijer Dejvid Kameron snimljen je dok govori kraljici kako će lideri „najkorumpiranijih“ zemalja na svetu doputovati ove nedelje u London na samit protiv korupcije.

Kameron je tada opisao Nigeriju i Avganistan kao najkorumpiranije zemlje na svetu.

Anonimni izvor rekao je medijima da Bakingemska palata neće komentarisati kraljičine privatne razgovore. On je naveo da je poseta kineske delegacije Londonu prošla glatko i da su obe strane uspešno saradjivale na njenoj realizaciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.