U trendu

Kremlj: Gaf Liz Tras dokaz da ne razumeju ukrajinski konflikt

MOSKVA – Zvanični Kremlj osvrnuo se na jučerašnji geografski gaf britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras, navodeći da je takav gaf primer toga koliko su zapadni lideri slabo informisani o temi sukoba između Istoka i Zapada oko Ukrajine.

Ruski list „Komersant“ je, citirajući dva diplomatska izvora, preneo da je tokom jučerašnjeg sastanka iza zatvorenih vrata u Moskvi, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov pitao Tras da li ona priznaje ruski suverenitet nad Rostovom i Voronježom, dva regiona na jugu zemlje.

Tras je, prema pisanju „Komersanta“, odgovorila da ih Britanija nikada neće priznati kao ruske, nakon čega ju je ispravio njen ambasador.

“Ovo je realnost u kojoj moramo da branimo svoj stav”, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare.

U kasnijem intervjuu datom drugom ruskom listu, Tras je rekla da je pogrešno mislila da je Lavrov aludirao na ukrajinske provincije.

Peskov je naveo i da jučerašnji razgovori o rešavanju sukoba u istočnoj Ukrajini, u koje su bile uključene i Francuske i Nemačka, nisu dali rezultate, prenosi agencija Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar