Kremlj: Lažne i apsurdne fotografije, Putin nema palatu

MOSKVA – Izveštaji i fotografije o navodnoj raskošnoj palati ruskog predsednika Vladimira Putina su apsurdni, rekao je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov, navodeći da su ovakve prevare bile usmerene ka izvlačenju novca od javnosti.

„Postoje neki neobični brojevi na kraju ovog čudesnog izveštaja, kao i molba da se pošalje novac. Izgleda da je to glavni cilj ovih publikacija i lažnih (novinarskih) istraga“, naglasio je Peskov, a preneo TAS S.

On je dodao da „želi sve ljude da zamoli, posebno zbog velikog broja pregleda, da dva puta razmisle pre nego što pošalju novac prevarantima“.

Peskov je naglasio da je Kremlj primetio da je izveštaj pustio bloger Antikorupcioni fond Aleksej Navaljni.

„Dugo smo bili svesni o napadima na šefa države, to se dešavalo i u prošlosti, nažalost, i dešavaće se i ubuduće. Ruski predsednik je optužen za stvari koje ne poseduje, on svake godine prijavljuje svoju imovinu, te informacije su dostupne javnosti“, zaključio je Peskov.

Navaljni je ranije objavio video u kojem tvrdi da Putin ima rezidenciju vrednu milijardu dolara, u kojoj ima hokejaški teren, podzemnu crkvu, striptiz klub, bioskop, a za samo dva sata, video je pregledan tri miliona puta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.