U trendu

Kremlj: Ne očekujemo pozitivnu promenu nakon posete Zelenskog Vašingtonu

MOSKVA – Kremlj ne očekuje da će se dogoditi ikakve pozitivne promene nakon današnje najavljene posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskom Vašingtonu, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Ukratko, ne“, odgovorio je Peskov na pitanje da li očekuje pomak u pozitivnom smeru, preneo je TAŠ.
Peskov je naveo da se američke isporuke oružja Ukrajini nastavljaju i povećavaju, a po njemu, to će samo doprineti dodatnoj eskalaciji konflikta, što „nije u interesu budućnosti Ukrajine.“

Peskov je otkrio da se Putin neće sastati sa direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafealom Grosijem, koji će sutra doći u Moskvu na razgovore o stvaranju bezbedne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje u ukrajinskom gradu Energodaru.

„Sastanak Putina i Grosija nije u planu“, rekao je Peskov.

Peskov je istakao da se rusko Ministarstvo odbrane istinski trudi da popravi situaciju u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

„Predsednik je opisao da je situacija u DNR veoma teška. Naše Ministarstvo odbrane čini maksimalne napore da popravi situaciju“, rekao je Peskov.

Putin će u toku dana imati „jako dugačak“ razgovor u Ministarstvu odbrane sa najvišim zvaničnicima, a sastanku će prisustvovati i ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Naravno, predsednik će imati važan govor, i podugačak. Posle razgovora sa zvaničnicima ministarstva odbrane, predsednik će objaviti saopštenje“, kazao je Peskov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar