U trendu

Kremlj: Nije jasno šta Kijev zaista želi

MOSKVA – Kremlj je danas saopštio da krivi Ukrajinu zbog činjenice da su mirovni pregovori dve zemlje zamrznuti, navodeći da nije jasno šta Kijev želi.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da ukrajinsko rukovodstvo konstantno daje kontradiktorne izjave.

„To nam ne dozvoljava da u potpunosti razumemo šta ukrajinska strana zaista želi“, dodao je on, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prethodno je rekao da je u više navrata pokušao da organizuje sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom kako bi okončali rat, ali da Rusija nije delovala spremno za ozbiljne mirovne pregovore.

Zelenski je dodao da Kijev nije voljan da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da mora da se suoči sa realnošću da će to najverovatnije biti neophodno kako bi se rat završio.

„Postoje stvari o kojima treba pričati sa ruskim liderom. Ne govorim da je naš narod voljan da priča sa Putinom, ali moramo da se suočimo sa realnošću onoga što prolazimo svi zajedno“, kazao je Zelenski tokom obraćanja indonežanskim intelektualcima, preneo je Rojters.

On je rekao da Ukrajina od tog sastanka želi svoj život nazad.

„Želimo da povratimo život jedne suverene zemlje, na svojoj teritoriji. Rusija ne deluje još da je spremna da ozbiljne mirovne pregovore“, dodao je Zelenski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar