U trendu

Kremlj o ubistvu Gruzina u Berlinu: Neosnovane sumnje

BERLIN – Portparol Kremlja odbacio je kao „potpuno neosnovane“ sumnje da Rusija ima neke veze sa ubistvom državljana Gruzije u Berlinu.

„Tu nema ozbiljne sumnje, i ne može da bude. Kakve to veze ima sa ruskim vlastima? To su potpuno pogrešne pretpostavke“, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, komentarišući izveštaje nemačkih medija da je moguće da je ubica državljanina Gruzije imao neke veze sa ruskim vlastima, prenosi Tas s.

Peskov je rekao i da ne veruje da će ovaj slučaj pokvariti sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i nemačke kancelarke Angele Merkel u Parizu, 9. decembra ili uticati na atmosferu samita Normandijske četvorke.

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je nešto kasnije da je proteralo dvoje ruskih diplomata nakon što je Tužilaštvo objavilo da sumnjaju u umešanost Moskve u ubistvo jednog državljanina Gruzije u Berlinu.

Ministarstvo je navelo da je do proterivanja došlo nakon što vlasti Rusije nisu odgovorile na zahteve Nemačke da pomognu u rasvetljavanju ubistva koje se dogodilo u avgustu ove godine.

Nemačko savezno tužilaštvo objavilo je da je preuzelo istragu nakon nakon što je zaključeno da dokazi ukazuju umešanost ruske vlade ili Čečenske Republike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.