U trendu

Kremlj: Obustavicemo aktivnosti Fejsbuka i Instagrama ako. . .

MOSKVA – Rusija će obustaviti aktivnosti kompanije „Meta platforms“, matične kompanije „Fejsbuka“ i „Instagrama“, ako se pokaže kao istinit izveštaj Rojtersa da će svojim korisnicima u nekim zemljama dozvoliti da pozivaju na nasilje nad Rusima i ruskim vojnicima, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne želimo da verujemo u izveštaj Rojtersa – u to je jednostavno previše teško poverovati“, izjavio je Peskov novinarima, a prenosi agencija Rojters.

„Nadamo se da to nije tačno, jer ako je tačno, onda će to značiti da moramo da preduzmemo najodlučnije mere za okončanje aktivnosti ove kompanije“, kazao je Peskov.

On je naveo i da je Rusija u više navrata tražila od Zapada da izvrši pritisak na Kijev „kako bi prestao da ubija sopstveni narod“.

„Rusija je konstantno govorila Zapadu o svojim zabrinutostima oko Ukrajine, ali nije dobila nikakve odgovore. Rusija je konstantno ponavljala da se ne osećamo sigurno, da osećamo da smo u opasnosti, ali Zapad nije želeo da nam da bilo kakve odgovore“, poručuje portparol Kremlja.

Najavio je i da će ruski predsednik Vladimir Putin razgovarati u Moskvi sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom o situaciji u Ukrajini i zapadnim sankcijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar