Kremlj: Vašington je nepredvidljiv partner

Vašington je dokazao da je nepredvidljiv partner kada je izneo kontradiktorne izjave o vezi između „kremaljske liste“ i antiruskih sankcija, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Na žalost, mi smo suočeni sa nepredvidivim partnerom, postoji mnogo kontradiktornosti i nepredvidivosti u koracima (SAD)“, rekao je Peskov, prenela je agencija Tas s.

Administracija predsednika Donalda Trampa objavila je listu od 114 imena ruskih političara i 96 „oligarha“ koji su svoje bogatstvo stekli tokom vladavine Vladimira Putina, a na listi su, između ostalih, premijer Dmitrij Medvedev, šef diplomatije Sergej Lavrov, ali i biznismeni Roman Abramovič, Oleg Deripaska i Eugen Kasperski.

Lista, kako je istakla američka administracija, ne povlači za sobom sankcije prema pojedincima.

Peskov je rekao da Rusija treba da uradi ono što je „u njenom interesu“ posle objavljivanja liste.

Portparol Kremlja podsetio je na reči ruskog predsednika da je lista „neprijateljski čin“ prema Rusiji.

Upitan o „odmrzavanju“ odnosa između Moskve i Vašingtona, Peskov je rekao da je tako nešto u potpunom neslaganju sa trenutnim kontekstom rusko-američkih odnosa.

Tramp je, u svom prvom govoru o stanju nacije u utorak uveče, Rusiju pomenuo samo jednom i to tako što je zajedno sa Kinom označio kao suparnike SAD koji dovode u pitanje američke interese, privredu i vrednosti, navela je agencija Tas s.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.