U trendu

Kremlj: Vodimo se sopstvenim interesima u slucaju energenata

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se Rusija rukovodi sopstvenim interesima i da neće „pucati sebi u nogu“ u slučaju da zapadne zemlje nametnu gornju granicu cena energenata.

Peskov je podsetio na izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina koji je rekao da Rusija neće prodavati svoju naftu i gas takvim zemljama.

„Ovo je naš stav. Dakle, mi svoje delovanje zasnivamo na izjavi predsednika i možemo biti sigurni da sebi samima nećemo pucati u nogu“, rekao je Peskov u intervjuu za TV kanal Rusija-1, a prenosi agencija TAS S.

Kako je dodao, naučili su da budu razumni i da se rukovode isključivo sopstvenim interesima.

Grupa sedam (G7) najrazvijenijih zemalja sveta razmatra ograničenje cene ruske nafte koja stiže morskim putem u rasponu od 65 do 70 dolara po barelu, izvestio je Rojters pozivajući se na izjavu neimenovanog diplomate Evropske unije.

G7, uključujući Sjedinjene Države, EU i Australiju, trebalo bi da 5. decembra uvede ograničenje izvozne cene za rusku naftu koja stiže morskim putem, kao deo sankcija prema Moskvi zbog rata u Ukrajini, navela je britanska agencija.

Poljska, Estonija i Litvanija se zalažu za mnogo nižu graničnu cenu od 65-70 dolara po barelu, dok Grčka, Kipar i Malta žele veću graničnu cenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar