U trendu

Krešić: Optužnica Srbije ništavna, nema nijednog dokaza

ZAGREB – Predsednik Hrvatskog generalskog zbora, general-major Marinko Krešić izjavio je danas da je optužnica Srbije protiv hrvatskih pilota neutemeljena i ništavna i da ne može biti prihvaćena, jer, kako tvrdi, nema ni jedan jedini dokaz.

On je nakon zajedničke sednice parlamentarnog Odbora za odbranu i Hrvatskog generalskog zbora novinarima rekao da su raščlanili sve detalje.

„Raščlanili smo svaki detalj, da je ta optužnica neutemeljena, da je za nas ništavna, ne možemo je prihvatiti niti u jednom obliku jer nema ni jedan jedini dokaz“, tvrdi Krešić.

On je to rekao komentarišući danas potvrđenu optužniču Srbije protiv četvorice hrvatskih pilota za ratni zločin na Petrovačkoj cesti iz avgusta 1995.

Krešić tvrdi da su dvojica od četvoric e pilota članovi Hrvatskog generalskog zbora i smatra da je trenutak podizanja optužnice politički.

Predsednik saborskog Odbora za odbranu Franko Vidović je rekao da je na današnjem sastanku bilo reči, između ostalog, o optužnici Srbije, ali i o pitanjima Hrvata u Bosni i Hercegovini.

„Dogovorili smo se da ćemo i ubuduće sarađivati i nalaziti se po potrebi“, rekao je Vidović, prenela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar