U trendu

Krim: Dve osobe povređene u eksploziji, stali vozovi

SIMFEROPOLJ – Skladište municije na Krimu danas je eksplodiralo, i tom prilikom dve osobe su povređene, a došlo je i do poremećaja u železničkom saobraćaju, saopštio je najviši ruski zvaničnik Sergej Aksjonov.

Na snimcima ruske državne televizije prikazana je električna trafostanica koja gori u blizini grada Džankoja na Krimu i niz ponovljenih velikih eksplozija za koje vlasti kažu da su izazvane detonacijom municije u vojnoj bazi, prenosi Rojters.

Aksjonov, najviši ruski zvaničnik na Krimu, rekao je državnoj televiziji da ne želi da govori o tome šta je izazvalo eksplozije, o čemu se, kako je naveo, vodi istraga.

On je saopštio da je oko 2.000 meštana evakuisano iz najbližeg sela Majsko izvan perimetra od pet kilometara.

Rusija koristi Krim da snabdeva vojnom opremom svoje trupe koje se bore u Ukrajini, a šteta prijavljena na železničkoj mreži danas nakon eksplozija mogla bi da poremeti taj proces, navodi Rojters.

Ruska novinska agencija RIA saopštila je da je sedam putničkih vozova kasnilo i da je železnički saobraćaj na delu pruge na severu Krima obustavljen.

Aksjonov je saopštio da će biti obezbeđena autobuska linija, kako bi se omogućilo ljudima da nastave svoja putovanja.

Incident se dogodio nakon serije eksplozija prošle nedelje u ruskoj vazdušnoj bazi na Krimu, za koje su ukrajinski zvaničnici naveli da su deo neke vrste specijalne operacije, a Moskva ih je objasnila nesrećnim slučajem, navodi Rojters.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak danas je objavio na Tviteru da je „jutro kod Džankoja počelo eksplozijama“, ali nije potvrdio umešanost Kijeva u incident.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar