U trendu

Krišto: Nedopustivo da Bosnjaci Hrvatima biraju predstavnike

SARAJEVO – Kandidat za hrvatskog člana Predsedništva BiH iz HDZ Borjana Krišto upozorila je da će BiH tonuti u još dublju i nepovratnu krizu ukoliko Bošnjaci na predstojećim izborima u BiH, 2. oktobra, ponovo budu nametali Hrvatima predstavnike u državnim institucijama.

Nedopustivo je, istakla je, da u Predsedništvu BiH već duže vreme sede dva predstavnika bošnjačkog naroda.

Aktuelni član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić je na prošlim Opštim izborima u BiH izabran glasovima Bošnjaka.

„To nije i ne sme biti slika BiH. Novim pokušajem nametanja nelegitimnog izbora hrvatskog člana Predsedništva BiH glasovima Bošnjaka, BiH će tonuti još dublje, ovog puta, bojim se, i u nepovratnu krizu“, upozorila je Krišto u izjavi za zagrebački Večernji list, izdanju za BiH.

Njen motiv je, kazala je, jasan – unapređenje odnosa među narodima u BiH, a posebno između hrvatskog i bošnjačkog naroda.

„Ako želimo bolje stanje u BiH, te da BiH vidimo u svim evropskim asocijacijama, pojedine političke opcije moraju da prestanu s podmetanjima i da se okrenu istinskom dijalogu za dobrobit svih“, rekla je, između ostalog, Krišto.

Prema njenim rečima, Hrvati su uvek pravili prvi korak na dugoročnom planu i u interesu svih naroda u BiH.

„I u ovaj izborni ciklus, nažalost, idemo po istim izbornim pravilima te, uprkos tome, hrvatski narod u BiH i dalje će se snažno boriti da ima svoje predstavnike u vlasti“, navela je Krišto, koja je zamenik predsednika HDZ BiH Dragana Čovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар