U trendu

Krivokapić govorio o opozivu sedam ambasadora

PODGORICA – Mi smo opozvali sedam ambasadora, sve one koje ste medijski prepoznali“, saopštio je danas novinarima Zdravko Krivokapić, predsednik Vlade Crne Gore.

On je na konferenciji za medije u Podgorici dodao da je to „odluka vlade koja je vezana za podršku profesionalnom bavljenju svake aktivnosti, pa i ambasadorske“, prenele su podgoričke Vijesti.

„Od svih ovih ambasadora koji su opozvani samo je jedan karijerni, a svi ostali su politički i mi još jednom pred naš narod stavljamo odluku da želimo u budućem periodu da preokrenemo tu situaciju. Taj jedan karijerni vrlo dobro zna zašto je opozvan, da ja to posebno ne obrazlažem“, rekao je Krivokapić.

Istakao je da neko ko se nalazi izvan prostora Crne Gore „mora na najbolji način da se odnosi prema svojoj državi.“

„Ne prema partiji, nego prema državi. Ispada da neki amabasadori smatraju da ako niste u toj i toj političkoj priči, vi ne pripadate toj državi. To je nedopustivo. Mi cemo se svim silama boriti da naši ambasadori rade isključivo u korist Crne Gore“, rekao je premijer.

Krivokapić je na pitanje da li očekuje da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisati opozive ambasadora, odgovorio da je“to pitanje za Đukanovića“.

„Mi smo uradili ono što je naša obaveza“, rekao je premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.