U trendu

Krivokapić: Manjinska vlada je prevara

PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je veoma iznenađen konceptom za formiranje manjinske vlade, koju je predložila koalicija Crno na bijelo, predvođena potpredsednikom aktuelne izvršne vlasti Dritan Abazović i poručio da je to prevara.

„Manjinska vlada je prevara“, poručio je Krivokapić na konferenciji za novinare i dodao da je ona rezultat odnosa pojedinih politickcih lidera koji misle da, kako je rekao, čitav svet zavisi od njih.

Formiranje manjinske vlade juče je predložila koalicija Crno na bijelo Dritana Abazovića i istakao da bi ta vlada bila bez Demokratskog fronta i Demokratske partije socijalista, s tim da, kako je kazao, bi želeo da te dve političke opcie podrže ovaj koncept.

„Jučerašnje predsavljanje koncepta manjinske vlade za mene je veiko iznenađenje, kao što sam ranije rekao 30. avgusta 2020. režim je pao, a sada vam kažem da je manjinska vlada prevara“, rekao je Krivokapić.

Upitao je kako je moguće, da neko nakon izbora avgusta 2020. juče može da kaže ili da mu, kako je rekao, padne na pamet da, iako su njegovi stavovi do skoro bili drugačiji, predlaže manjinsku vladu koja će birati vrhovnog državnog tužioca.

Živimo li mi, upitao je premijer, u zemlji paradoksa.

Upitao je i zašto se to dešava baš sada i istakao da će sve maske da padnu do 1. marta.

„Crna Gora je u neprilici zbog isključivo političkih lidera koji ne žele da snose odgovornosti i oni isti ne dozvoljavaju da oni koji imaju znanja, sposobnost i obrazoanje da dođu na vlast“, rekao je Krivokapić.

Rekao je i da ga poslednjih dana intenzivno zovu iz Socijalističke narodne partije, koja je u koaliciji koja traži manjinsku vladu, i da su mu rejkli da najmanje dva njihova poslanika neće podržati ovu, kako je rekao, prevaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar