Krivokapić: Očekujem poziv Brnabić za posetu BG

PODGORICA – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da očekuje poziv premijerke Srbije Ane Brnabić da zvanično poseti Beograd i ocenio da su odnosi dve zemlje u poslednje vreme intenzivirani, ali da se na žalost ne može sve dovesti na najbolju meru preko noći.

Kako je naveo za TV K1, i sa premijerkom Brnabić, ali i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem čuo se par puta i nadao se da će poziv za posetu dobiti od 17. aprila do Vaskrsa, ali da se nije desio.

„Nadam se da će biti od Vaskrsa do 15. maja. Ako nešto zavisi od Zdravka Krivokapića, ja sam tu“, kaže Krivokapić.

Prema njegovim rečima, dogovrene su određene aktivnosti.

„Čekam poziv za zvaničnu posetu, bez poziva nigde ne idem. Imam rodbinu u Beogradu, ali ne bih voleo da posetom njima na neki način kažem da ne želim prethodno da dođem kao zvaničnik u Srbiju“, kazao je Krivokapić.

Ističe da crnogorski i srpski ministri u poslednje vreme imaju intenzivnu saradnju.

„Život teče, imamo brojne zajedničke aktivnosti, ne možemo sve preko noći dovesti na najbolju meru na koju želimo. Meni je žao što se ovde u Crnoj Gori i u Beogradu pojedine političke struktrure predstavljaju kao jedini predstavnici Crne Gore. To nije dobro, jer nisu formalni predstavnici Crne Gore“, kazao je Krivokapić.

Očekuje da će se odnosi dve zemlje izdići na najviši mogući nivo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.