U trendu

Krivokapic: Svedocimo nasilnom formiranju vlade, SDTda reaguje

PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić pozvao je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da hitno reaguje jer se „čini da je u Crnoj Gori trenutno na delu „nasilno formiranje Vlade, kršenje Poslovnika Skupštine, Zakona i Ustava“.

Krivokapić je pozvao SDT da hitno reaguje po službenoj dužnosti, kao i po krivičnoj prijavi koja je podneta protiv 46 poslanika parlamenta zbog sumnje da su, kako je naveo, „neovlašćenim zakazivanjem sednice redovnog, proljećnjeg zasedanja Skupštine 28. aprila na Cetinju bez odobrenja vršioca dužnosti predsednika Skupštine ili drugog lica nadležnog prema Poslovniku Skupštine i Ustavu CG, organizovali kriminalnu grupu radi izvršenja krivičnih dela samovlašća, zloupotrebe službenog položaja, te krivičnih dela protiv državnih organa i Ustavnog poretka Crne Gore“, prenose Vijesti.

On je istakao da je neophodno da specijalni državni tužilac preduzme radnje iz svoje nadležnosti i utvrdi da li postoji osnov za krivično gonjenje.

„Čini se da smo ovih dana svedoci nasilnog formiranja Vlade, kršenja Poslovnika Skupštine, Zakona i Ustava i takvo samovlašće mora biti zaustavljeno kroz pravni sistem“, napisao je Krivokapić na Tviteru.
On je dodao da zbog važnosti pitanja Specijalno državno tužilaštvo poziva da postupi u skladu sa svojim ovlašćenjima.

„Posebno treba imati u vidu i izjavu poslanika Raška da o tome odlučuju nadležni državni organi, što dodatno navodi na sumnju da je sve urađeno sa predumišljajem i organizovano“, naveo je Krivokapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar