U trendu

Krivokapic: Veliki poraz manjinske vlade

PODGORICA – Rezultati lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju su veliki poraz onih koji predstavljaju konstituente manjinske vlade, poručio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Komentarišući izjavu mandatara i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, koji je kazao da je Crna Gora, nakon lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju, korak bliže formiranju manjinske vlade, Krivokapić je za RTCG rekao da političari uvek mogu da poraz pretvore u pobedu.

„Mislim da je ovo jedan veliki poraz onih koji predstavljaju konstituente manjinske vlade i da im to nikako ne daje za pravo da im lokalni izbori budu mera manjinske vlade“, kazao je premijer,

On je ponovio da je manjinska vlada neustavna, dogovorena na pogrešan način, koncipirana bez principa i da, kako kaže, predstavlja prevaru izborne volje građana od 30. avgusta 2020.

„Ne možete vi da vratite na vlast nekoga ko je otišao u političku penziju, zbog nečijih dogovora. Najveći benefit od 30. avgusta je sloboda koja se dogodila, a da bi se to negovalo u budućnosti najbolji način je da krenemo svi u izbore. To je najpoštenije, jedino demokratsko i neka bude pobednik onaj ko osvoji najviše mandata“, dodao je Krivokapić.

Kazao je i da nema komentar o rezultatu izbora u Ulicnju, dok smatra da je izborna lista „Berane sad“, pokazala potencijal.

„Berane sad“, kojem smo dali podršku uspelo je da dokaže da je veći potencijal od pojedinačno bilo kojeg konstituenta DF-a. Da je DPS napokon doživeo ono što se predviđalo, jedan veliki poraz“, poručio je Krivokapić.

Abazović je posle održanih lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju izjavio da veruje da su sada korak bliže formiranju manjinske vlade, a ako je, kako kaže, neko ne želi, njegov pokret je spreman za vanredne izbore.

„Ako neko ne želi manjinsku, odnosno evropsku vladu, mi smo spremni, idemo na izbore“, rekao je Abazović.

On je u nedelju uveče proglasio „apsolutnu pobedu“ koalicije „Za novi početak“ u Ulcinju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar