U trendu

Krivokapić za sutra sazvao sednicu VNB

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić za sutra je zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost.

Prema faksimilu poziva upućenom predsedniku parlamentarnog Odbora za bezbednost Milanu Kneževiću, a koji je objavio podgorički portal Borba, tema sutrašnje sednice je analiza aktuelne bezbednosne situaciji i razno.

Na prošloj sednici Veća, održanoj 23. avgusta, konstatovano je da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori redovna, stabilna i mirna.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je novinarima juče rekao da je procena da bezbednosna situacija u Crnoj Gori nije povoljna.

Sekulović je o proceni bezbednosne situacije govorio u kontekstu predstojećeg ustoličenja izabranog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru u nedelju, 5. septembra, za kada je predviđeno i okupljanje onih koji se protive tom crkvenom događaju na Cetinju.

Dolazak na protestni skup najavio je u subotu i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ako ceremonija ustoličenja ne bude izmeštena, dok je premijer Krivokapić, koji je ranije rekao da će prisustvovati ustoličenju i to bez obezbeđenja, odustao od odlaska na Cetinje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.