U trendu

Kruz zbog Kine ostao bez zastava Japana i Tajvana na jakni?

VAŠINGTON – Prvi trejler za novi film Toma Kruza, koji ponovi tumači lika Pita „Maverika“ Mičela u nastavku filma „Top gan“ izazvao je kontroverze i pre počeka prikazivanja zakazanog za jun 2020. godine.

Razlog je čuvena pilotska jakna koju nosi glavni lik.

Na internetu pojavio se trejler kojim se najavljuje „Top gan Maverik“, na kojem oštrom oku ljubitelja sedme umetnosti nije promakla jedna intriganta filmska greška koja u ovom slučaju može da bude namerna.

Kako N1 prenosi pisanje CNN, u prvom delu filma na jakni su se nalazile američka, japanska i tajvanska zastava, dok su u nastavku filma druge dve zastave zamenjene nepoznatim simbolima sa sličnim bojama, ostavljajući prostor za spekulaciju da li je u pitanju slučajna greška ili nameran čin kako bi se udovoljilo kineskim partnerima.

Na društvenim mrežama pojavio se podatak da je kineski tehnološki gigant „Tensent“ jedan od glavnih partnera filmske kuće „Paramaunt“ na realizaciji ovog projekta.

Navodi se da je poznato da su japanski i kineski odnosi zategnuti zbog nerešenih nadležnosti nad ostrvima u Istočnom kineskom moru, a da Kina Tajvan smatra svojom teritorijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.